Varighet
Format
Klasserom
Format
Klasserom
Pris
Språk
Norsk
Språk
Norsk

Om kurset

Tryggere arbeidsplasser gjennom godt HMS-arbeid. Hygiene på arbeidsplassen har aldri vært viktigere. Her lærer du nødvendige tiltak og prosedyrer for å unngå sykdom og matforgiftning på arbeidsplassen.- Cahtrine Hebnes, Leder HMS-rådgivning og kvalitet

Du lærer

  • Oppbygning av et internkontrollsystem
  • Mattilsynets eventuelle sanksjoner, arbeidsmetoder og formål
  • Rutiner ved sykefravær hos personalet
  • Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoff
  • Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
  • Avvikshåndtering i egen bedrift
  • Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
  • Gjeldende regelverk og lovkrav
  • Praktiske eksempler fra din hverdag

Praktiske eksempler fra din hverdag

Kurset gir deg en komplett oversikt og praktiske eksempler på hvordan en driver med trygg håndtering av mat.- Ingrid Rommetveit, HMS-rådgiver

Målsetting

For å kunne etablere gode prosedyrer og rutiner for å sikre trygg mat er det nødvendig at kjøkkenpersonale og ledere får en praktisk tilnærming til fremgangsmåten. Dette er hensikten med kurset.

Kursinnhold

  • Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
  • Mattilsynets arbeidsmetoder, formål og eventuelle sanksjoner
  • Rutiner ved sykdom hos ansatte
  • Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoffer
  • Innføring og orientering om den nye hygienepakken
  • Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
  • Avvikshåndtering i egen virksomhet
  • Forslag til sjekklister, skjema og verktøy for videre internt arbeid blir utdelt
  • Gruppeoppgaver, diskusjon og forelesning er sentralt i selve gjennomførelsen av kurset

Opplæringskrav

Praktisk info

Format

Målgruppe

Bedrifter - Alt fra «facility services», kantine, sentralkjøkken, kjøkken, restaurant, ansatte ved kjøkken på hotell og kjøkkensjefer, matfaglige ledere og ledere.

Forkunnskaper

Forhåndskunnskaper om IK-mat med grunnforutsetningene er en fordel, men ikke et krav.

Pris

Påmelding

Ta kontakt med oss for info og påmelding for kurset.