Menneske: Vi trives på jobb, har høy kompetanse og tar godt vare på kundene våre. Vår samarbeid med Blanchard Norway gir våre kunder tilgang til et av verdens mest brukte ledertreningsprogram, med konkrete verktøy på norsk.
Ledelse: Vårt faglige nettverk kan veilede bedriftens ledere i vanskelige situasjoner ved alt fra sykefraværsoppfølging til mer alvorlige hendelser.
System: Vi tilbyr en to digitale løsninger, det ene er en HMS-løsning som heter Mentor, med moduler som avvikshåndtering, håndbøker og risikokartlegginger. I tillegg har vi vår BHT-portal for digitale handlingsplaner, risikovurderinger og vernerunder, samt samling av alle rapporter levert kunde. Vi bistår også med kvalitets - og miljøsystem.
Noen av landets største bedriftshelsetjenester har gått sammen og dannet dinHMS gruppen, som bistår i bedriftenes forebyggende arbeid med å redusere skader og sykefravær, samt fremme trivsel på arbeidsplassen.
dinHMS gruppen består av:
Medco dinHMS
BRA! Astero Bedriftshelsetjenester
Univi
Saga BHT
PBL Mentor
Salutis HMS
Her får du svar på vanlige spørsmål som vi i Medco dinHMS får:
Alle bedrifter har en næringskode, denne koden kan du finne i Brønnøysundregistrene ved å søke opp bedriften din her. Alle bedrifter som har krav på bedriftshelsetjeneste vil finne næringskode eller bransje
under §13.1 her >>.
Nei, etter lovendringen 01.01.2010 er det et krav til at bedriften skal være knyttet til en bedriftshelsetjeneste som er godkjent av Arbeidstilsynet. Krav til godkjenning er dokumentert nærmere her>>.
Ja, Medco dinHMS er godkjent av Arbeidstilsynet. Kopi av godkjenningsbevis får du ved å ta kontakt >>
Ja, etter lovendringa 01.01.2010 stiller Arbeidstilsynet krav til bedriften sin bruk av bedriftshelsetjenesten. Se nærmere under § 4 og § 5 om hvilke krav som gjelder.
Prisene varierer noe avhengig av bransje, antall ansatte og lokasjon. Ta kontakt med oss for et pristilbud >>
I samsvar med internkontrollforskriften er alle bedrifter pålagt å kartlegge farer og vurdere risiko. I tillegg til å utarbeide planer og tiltak for å redusere risikoforhold på arbeidsplassen. Dokumentasjonen skal være skriftlig. Mer informasjon om hva en risikovurdering er, og hvordan du kan gjennomføre dette finner du på Arbeidstilsynet sine sider.
Fra 1. juli 2014 er regelverket endret for å gjøre sykefraværsoppfølgingen enklere, og mer målrettet. På NAV sine nettsider finner du informasjon om de nye reglene for oppfølging av sykemeldte. Arbeidsplassen er den viktigste arenaen for forebygging og oppfølging av sykefravær. Både arbeidsgiver, arbeidstaker, bedriftshelsetjeneste, sykemelder og NAV har roller i oppfølgingsarbeidet. I brosjyren "Oppfølging av sykmeldte" kan du finne en fullstendig oversikt inndelt etter tidspunkt, roller og oppgaver. I "Sjekkliste for dialogmøte 1" kan du se hvilket innhold dialogmøtet skal ha.
Ja, arbeidsgiver skal sørge for at bedriftshelsetjenesten bistår ved kontakt fra arbeidstaker, verneombud og arbeidsmiljøutvalg i samsvar med forskrift om bruk av godkjendt bedriftshelsetjeneste. Men Medco dinHMS setter ikke i verk tiltak før dette er avtalt. Les mer på Arbeidstilsynet>>.
Her har vi samlet nyttige linker som du kan ta i bruk for mer informasjon.